MucizEvi Evde Sağlık Hizmetleri

İstanbul'da MUCİZEVİ Evde Bakım - Tel: 0544 435 00 65

HAKKIMIZDA

Evde bakım hizmetlerimiz hastanın ihtiyacı doğrultusunda, evde doktor kontrolünden, hemşirelik hizmetlerine, bakım görevlisi desteğinden, medikal ekipman kiralama ve laboratuvar analizlerine kadar genişlemektedir.
Tüm hizmetlerimiz kişiye özel olarak planlanmakta ve konularında deneyimli, özel eğitimlerden geçmiş profesyonel ekibimiz tarafından verilmektedir. Hizmet boyunca personel, hizmet ve hastamızın durumu uzmanlarımız tarafından süpervize edilmektedir.

 

Yazılar

Yorumlar

Evde Bakım

Sağlık Yazarları

Bizimle İletişime Geçin

Sosyal Medya Sayfalarımız

Hizmetlerimiz



1-) Evde Hemşire:

Evde bakım hemşirelerimiz, hasta ihtiyaçlarını, bakım gereksinimlerini saptar, planlar ve tüm hemşirelik girişimlerini uygular. Hizmetlerimiz ihtiyaca göre 8/12/24 saat, uzun dönem ve/veya düzenli hemşire viziteleri şeklinde gerçekleştirilebilir. Hemşirelik hizmetlerimiz gerektirdiğinde hastane ve/veya diğer kurumlarda da verilmektedir.

*İlaç uygulamaları
*Enjeksiyon
*Serum takma / çıkarma
*Sonda ve katater uygulamaları
*Kan alma
*Pansuman ve yara bakımı
*Infüzyon uygulamaları
*Ostomi bakımı
*Hasta ve hasta yakını eğitimi ve danışmanlık
*Yurt dışı / yurt içi hasta transferinde refakat

2-) Evde Bakım Görevlisi :

Bakım görevlilerimiz (Hastabakıcı) evde veya hastanede yanınızda olup, hastanızın günlük yaşam aktivitelerine destek olurlar. Bakım görevlisi hizmetlerimiz günlük (8/12/24 saat), uzun dönem (haftalık, aylık vb.), veya ihtiyacınıza göre kısa ziyaretler şeklinde organize edilebilir. Sadece haftanın bazı günleri desteğe ihtiyacı olan bireyler için kısa bakım görevlisi ziyaretleri planlıyoruz. İhtiyaca göre evde 2 - 4 saat arasında kalan personel, haftalık gerçekleşen yıkanma gibi günlük yaşam aktivitelerinde destek oluyor. Tüm bakım görevlilerimiz belli sağlık tecrübelerinin üzerine, MucizEvi Evde Sağlık Hizmetleri özel eğitim programlarını tamamlamış deneyimli ve bilgili çalışanlardır.

*Günlük yaşam aktivitelerinin desteklenmesi
*Kişisel temizlik yardımı
*Tuvalet / banyo desteği
*Giyinme / soyunma desteği
*Ağızdan verilen ilaçların hazırlanması ve takibi
*Hayati bulgu takibi (Nabız / tansiyon / solunum / ateş ölçümü)
*Beslenme desteği
*Arkadaşlık / sohbet ve vakit değerlendirme
*Egzersiz desteği

3) Evde Doktor Hizmetleri :

Evde bakım doktorlarımız acil müdahale ve/veya ambulans gerektiren durumlar hariç sizi yerinde ziyaret edecek ve gerekli uygulama ve tedavileri belirleyecektir. Uzmanlık gerektiren durumlarda ise branşına göre uzman hekimimiz yine sizin arzu ettiğiniz ortamda konsültasyon hizmetini gerçekleştirecektir.

4-) Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon :

Evde rehabilitasyon ihtiyaca göre planlanıp, uzmanlarımız tarafından sunulmaktadır. Fizyoterapi ihtiyaçları Uzman Fizik Tedavi doktorlarımızın kontrolünde ve belirledikleri programa göre sürdürülür.

-Fizyoterapi
-Psikoterapi ve Aile Terapisi
-Diyetisyen

5-) Evde Destek Hizmetleri :


-Laboratuvar
-EKG
-Röntgen
-Ultrason
-Ambulans

6-) Anne - Bebek Hizmetleri :

Mucizevi Evde Sağlık Hizmetleri, yenidoğan bebekler konusunda uzman ekibiyle ailenizin en yeni üyesine huzur ve güven içerisinde bakmanıza yardımcı oluyor. “Mucizevi Evde Sağlık Hizmetleri” hastaneler, kadın doğum hekimleri, özel doğum klinikleri, özel sağlık sigortaları ve asistans şirketleri ile ortak çalışarak, bugüne değin 5.000’den fazla ziyaret gerçekleştirmiş, yeni doğum yapmış annelere heyecanlı zamanlarında destek olmuştur.

*Yenidoğan Danışma Hattı
Deneyimli yenidoğan hemşirelerimiz telefonda her türlü sorunuzu yanıtlamak için aramanızı bekliyor! Yenidoğan Danışma Hattı abonelik paketine üye olan anneler, 3 ay boyunca haftaiçi ve Cumartesi günleri 18.00 – 22.00 saatleri arasında Danışma Hattı’nı arayarak uzman hemşirelerimize yenidoğanın emzirilmesi, fiziksel gelişimi, hastalıkları, kozmetikleri kısacası merak ettikleri her konuyu danışabilirler.

*Bebek Masajı Eğitim Ziyareti
Yenidoğan hemşiremiz annenin belirlediği zamanda eve geliyor, anneye bebek masajının faydalarını ve çeşitlerini anlatıyor, sonrasında da uygulamalı eğitim veriyor.
60 dakikalık ziyaret sırasında anneler yenidoğan bebeğe Yüz masajı, Karın masajı, Kol masajı, Sırt masajı, Bacak masajı, Ayak masajı, Sakinleştirme masajı ve Gaz için yapılması gereken masajı öğreniyorlar.
Bebek masajı, bebeği ile anne arasındaki duygusal bağı güçlendirecek ve yakınlaşmalarını sağlayacak güçlü bir iletişim yolu. Annenin bebeğine sevgiyle ve şefkatle dokunması veya konuşarak iletişim kurması bebeğin sevildiğini, istendiğini, değer verildiğini anlatır. Aynı şekilde anne de masaj sayesinde bebeğini daha yakından tanıyabilir ve onu daha iyi anlayabilir.

*Yenidoğan Eğitim Ziyareti
Mucizevi Evde Sağlık Hizmetleri’nin deneyimli yenidoğan hemşiresi annenin belirlediği zamanda eve geliyor, önce bebeğin ve annenin bakımını yapıyor, sonra da anneye bebek bakımı konusunda eğitim veriyor.
90 dakikalık ziyaret sırasında, anneler yenidoğan bebeğin cilt bakımı, göbek bakımı, göz, kulak, burun, ağız, tırnak ve alt bakımı, Sarılık kontrolü, banyosu, beslenmesi, uyku düzeninin ayarlanması ve gaz problemleri ve çözümü gibi konularda bilgi alıyor. Hemşire aynı zamanda anneye yönelik meme bakımı, kanama kontrolü, dikiş ve yara bakımı ve emzirme için beslenme konularında eğitim veriyor.

*Bebek Reflü Yatağı
Yenidoğanın konforunu artıracak bu yatakta gaz sancısını gidermeye yardımcı olacak sıcak su torbası (kendi yuvasında rahat kullanım), reflüyü önlemek için yatış yüksekliği, yan yatış desteği ve baş kısmında sıvı geçiren kumaş kullanılmıştır. Özellikle solunum güçlüğü çeken yenidoğan bebekler için kullanılması tavsiye edilmektedir.

7-) Tıbbi Cihaz ve Malzeme (Medikal Malzemeleri) :

Mucizevi Evde Sağlık Hizmetleri, bakım konusunda uzman ekibi ile, ihtiyaçlarınızı en uygun şekilde karşılayacak medikal ekipmanları evinize getiriyor.

-Kişinin tedavi ve bakım planına uygun ekipmanların (marka, model, performans) ve kullanılacak sarf malzemelerinin belirlenmesi
-Ev ortamının ekipman kurulumuna uygun hale getirilmesi
-Ekipmanların kullanım açısından uygun olan alana kurulumu ve çalışmasının test edilmesi
-İlgili kişilere kullanım eğitimi verilmesi
-Kullanım süresince ekipmanın peryodik bakımlarının yapılması
-7 gün / 24 saat teknik destek sağlanması
-Ekipmanların tercihe göre kiralık veya satılık olarak sunulması

8-) Evde Eğitim :

Uzman hemşirelerin evinizde vereceği eğitimlerden faydalanmak için lütfen 0545 202 12 43 no'lu telefondan müşteri hizmetlerimizi arayın.

*Onkoloji Eğitimi
-Tedavinin yan etkileri
-Yan etkileri tanıma ve derecelendirme
-Oluşan yan etkileri en aza indirme
-Uygulanan tedavinin düzeni
-Bildirilmesi gereken yan etkilerin belirlenmesi ve öneminin anlatılması

*Diyabet Eğitimi
-İlaç programlama ve usullu kullanma
-Kan şekeri ölçümü
-Ayak bakım eğitimi
-Diyabette ağız ve genel cilt bakımı
-Diyabet hipoglisemi
-Diyabet hiperglisemi
-Diyabetle beslenme

*Yatağa Bağımlı Hasta Bakımı
-Vücut hijyeninin korunması
-Deri bütünlüğünün sağlanması
-Yatak yaralarının önlenmesi
-Oluşmuş yatak yaralarının bakımı
-Yatak içi aktif, pasif hareketler ile kas iskelet sistemi olumsuz etkilerinin giderilmesi
-Kardiak ve solunum problemlerinin oluşmasının engellenmesi

*Yaşlı Hasta Bakımı
-Hastanın ve ev ortamının değerlendirilmesi ve hastaya göre planlanması
-Hasta güvenliğinin sağlanması
-Yaşlılıkta karşılaşılan sağlık sorunları ve çözümleri

9-) Alzheimer Bakımı :

Alzheimer en sık görülen bunama nedenidir. İlerlemesi 5-15 yıl süren hastalık, 3 farklı evrede kendini gösterir. Hastalığın evre ve belirtileri aşağıdaki tabloda özetlenmiştir.
Farklı evrelerde bulunan hastalar ve onlara bakım veren yakınlarına yönelik, ev ziyaretleri şeklinde sunduğumuz hizmetleri aşağıda bulabilirsiniz

*Hasta yakını için Alzheimer hastalığı
100 dakika süren ziyaret boyunca, Alzheimer hastalığı konusunda deneyimli hemşire, hastanın kısa bir fiziksel değerlendirmesini yapar ve hasta yakınına Alzheimer hastalığı, hastalığın gidişatı ve hasta üzerindeki etkileri, hasta ile iletişim kurulması ve hasta yakını olarak neler yapılabileceği konusunda bilgi ve eğitim verir. Ziyaret sonucunda, hasta yakını hastalığın değişen evreleriyle birlikte gelişebilecek durumlardan haberdar olacak ve ilerisi için plan yapabilecektir. Dolayısıyla bu ziyaret özellikle erken evrede bulunan hastalar ve yakınları için önerilmektedir.

*Alzheimer hastası risk değerlendirme ziyareti
100 dakika süren ziyaret sırasında, Alzheimer hastalığı konusunda deneyimli hemşire, önce hastanın fiziksel muayenesini yapar, sonrasında ise sırasıyla zihinsel faaliyetlerini, düşme riski, beslenme riski gibi çeşitli risklerini ölçümler ve hastanın bağımlılık puanını belirler. Hemşire ziyaretinde toplanacak bilgiler doğrultusunda, kurum doktorumuz aileyle temasa geçecek ve bakım alternatifleri konusunda bilgi verecektir. Bu ziyaret özellikle orta ve ileri evrede bulunan hastalar ve yakınları için önerilmektedir.

*Alzheimer Hastalığı ile yaşam
Alzheimer hastalığı kişinin belirli zihinsel ve fiziksel yeteneklerini etkilemektedir. Hastanın yaşadığı ortamın bu yeni durumuna uygun hale getirilmesi ve bakım veren kişilerin bilgilendirilmeleri, onun hastalığın getirdiği yetersizliklerden en az ölçüde etkilenerek, yaşamını devam etmesini mümkün kılmaktadır. Alzheimer konusunda deneyimli hemşire, evinize yapacağı 100 dakikalık ziyaretle ev ortamı değerlendirme ve düzenleme (ışıklandırma, işaretleme, etiketleme) konularında öneriler sunacak ve hastada gözlemlenmesi gereken acil durumlar konusunda eğitim verecektir. Bu ziyaret özellikle erken ve orta evrede bulunan hastalar ve yakınları için önerilmektedir.


*** Yukarıda yer alan ziyaret şeklinde sunulan hizmetler haricinde, deneyimli hemşire ve bakım görevlileri ile 12 ve/veya 24 saatlik nöbetlerle Alzheimer’lı hastaların bakımını sağlamamız mümkün olabilir. Hizmetlerimiz konusunda daha detaylı bilgi almak için 0545 202 12 43 no’lu telefondan Bakım Hizmeti Uzmanları’mızla ile görüşebilirsiniz.

 

Yazılarımız

    Yazar : Unknown | Zaman: 05:11 | Yorum : 1



     AİLEMDE MEME KANSERİ VAR. BENDE DE OLMA OLASILIĞI NEDİR?

    Ailede herhangi bir ciddi hastalığın varlığı hepimizin bazı kuşkulara kapılmasına neden olur. Bu hastalığın ailenin diğer bireylerini ve beni etkileme olasılığı nedir? diye düşünürüz. Meme kanseri de bu tür hastalıklardan biri.

    Aileden birine meme kanseri tanısı konması hem kendimiz hem de gelecek kuşaklar açısından nasıl bir risk oluşturmaktadır?

    Ne yazık ki ailede meme kanseri olan bir yakının varlığı gerçekten de sizin de aynı hastalığa sahip olma riskinizi belli oranda arttırır. Ancak unutmamak gerekir ki; ailenizde meme kanserine rastlanması sizin de meme kanseri olacağınız anlamına gelmediği gibi, ailesinde hiç meme kanseri olmayan kadınlarda da meme kanseri olabilir. Özellikle birinci derecede akraba yani anne, kız kardeş ve çocukta meme kanseri olması ve bununla birlikte hastalığın tek taraflı mı yoksa çift taraflı mı olduğu, ve tanı konduğu sırada kişinin menopozda olup olmaması da önem taşır.

    Aşağıdaki tabloda birinci dereceden akrabasında (anne, kız kardeş, çocuk) meme kanseri olan kişinin meme kanseri olma riskinin, olmayan bir kadına göre ne oranda arttığı özetlenmiştir.

    Tek taraflı / hasta tanı sırasında menopoz sonrasında ise
    1.2 kat
    Tek taraflı / hasta tanı sırasında menopoz öncesinde ise
    1.8 kat
    Çift taraflı / hasta tanı sırasında menopoz sonrasında ise
    4 kat
    Çift taraflı / hasta tanı sırasında menopoz öncesinde ise
    8.8 kat

    Öte yandan ikinci derecede akrabada (teyze, hala, büyükanne, yeğen) meme kanseri varlığı yukarıdaki faktörler ayrı ayrı incelenmeksizin, yani “genelde” riski yaklaşık 1.5 kat arttırmaktadır.

    Meme kanserinin ailesel yatkınlık gösterdiği kesindir. Şu ana dek meme kanseri ile kesin ilişkili olduğu bilinen iki gen mutasyonu bulunmuştur. Bu alandaki çalışmalar devam etmektedir. Ancak BRCA 1 ve BRCA 2 olarak adlandırılan bu genler tüm meme kanseri olgularının yalnızca %0.1’ini oluşturmaktadır ve varlıkları yumurtalık kanseri ile de ilişkilidir. Bu mutasyonun bir laboratuar testi ile saptanması olasıdır. Şimdilik, ailesinde kuvvetli meme kanseri veya over kanseri öyküsü olan kişilerde bu testin yapılması istenmektedir. Yani iki veya daha fazla birinci derecede akrabada meme kanseri varlığı özellikle de bu kişilerin tanısının 50 yaşından önce konmuş olması durumunda kişinin konu ile ilgili bir hekimle tartışması en iyi yol olarak görünmektedir. 


    Evde Bakımda Kaliteli Hizmet İ Evde Bakım
    Diğer risk faktörleri:

    a)      Meme kanserinin en kuvvetli risk faktörleri ne yazık ki değiştirmemizin mümkün olmadığı cinsiyet ve yaştır. Kadın cinsiyeti çok kuvvetli bir risk faktörüdür. (Erkeklerde de meme kanserine rastlanmaktadır) Bir diğer kuvvetli risk faktörü de yaştır. Aşağıdaki tabloda yaş gruplarında meme kanserine rastlanma olasılığının ne olduğu gösterilmiştir. 

    30-40 yaş arası
    252’de 1
    40-50 yaş arası
    68’de 1
    50-60 yaş arası
    35’de 1
    60-70 yaş arası
    27’de 1
    Yaşam boyu risk
    8’de 1

    b)     Değiştirmemizin mümkün olmadığı bir diğer risk faktörü; adet başlangıç yaşıdır. 12 yaşından önce ilk adetini görmüş olmak hastalık riskini 1.2 oranında arttırmaktadır.
    c)      Annenin yaptığı ilk canlı doğum sırasında yaşının yüksek olması yada hiç doğum yapmamış olması da risk faktörüdür. Hiç doğum yapmamış kadınlara göre, ilk doğumunu 20 yaşından önce yapmış kadınlar yaklaşık iki kat daha fazla risk altındadırlar. Başka bir veri kaynağına göre; ilk doğumunu 20-25 yaş arasında yapmış olan kadınlara göre 30 yaşından sonra ilk doğumunu yapmış kadınlar yaklaşık 1.9 kat daha fazla risk altındadırlar.
    d)     Geç menopoz (55 yaşının üstünde) da bir başka risk faktörü olup meme kanseri riskini yaklaşık iki kat arttırmaktadır.
    e)      Süt vermenin meme kanseri ile ilişkisi özellikle menopoz sonrasında tanı konan olgular için çok açık olmamakla beraber, kadının süt verdiği her yıl için meme kanseri olma riskinin %4.5 kadar azaldığı ve her doğum için de ek olarak %7 azaldığı bilinmektedir.
    f)       Hormon Replasman Tedavisi (menopoz sonrası verilen hormon tedavisi) kullanan kadınlarda risk yaklaşık 1.35 kat artmaktadır. Öte yandan bu risk hormon tedavisi sonlandırıldıktan 5 yıl sonra hiç kullanmamışçasına geriye döner.
    g)      Daha önce meme kanseri olmak ve daha önce göğüs bölgesine radyoterapi almak meme kanseri riskini arttırmaktadır.
    h)     50 yaşından önce meme biyopsisi yapılmış olması biyopsi sonucu selim de olsa yaşam boyu riski 1.7 kat 2 yada daha fazla biyopsi yapılmış olması ise 2.9 kat arttırmaktadır. 50 yaşının üstünde ise bu oranlar sırasıyla 1.3 ve 1.6’dır.
    i)        Biyopside hiperplazi saptanmış olması riski yaklaşık 2 kat, atipik hiperplazi saptanmış olması ise 5 kat arttırmaktadır. Öte yandan biyopside in-situ karsinom saptanması riskin 8 ila 10 kat daha fazla olduğunu gösterir.
    j)       Alkol ve/veya sigara kullanımının çok belirgin olmamakla birlikte meme kanseri riskini arttırdığı düşünülmektedir. Unutmamak gerekir bunlar sözü edilen risk faktörleri arasında değiştirilebilir olan az sayıdaki faktördendir.  Diğer değiştirilebilir risk faktörleri de fazla şişmanlık ve fazla miktarda yağlı yiyecekler tüketmektir.

    Tüm bu değiştirilemeyen risk faktörlerinin varlığı ve yaşam boyu meme kanseri olma riskinin tüm kadınlar için son derece yüksek oluşu erken tanı ve tarama testlerinin önemini arttırmaktadır.

    Evde Bakımda Kaliteli Hizmet İ Evde Bakım

    Kaynaklar:
    1. Zuber TJ. Woman and Breast Cancer Article. www.aafp.org/x16621.xml?printxml. 28.08.2006 tarihinde erişilmiştir.


    Hazırlayan: Doç.Dr.Pemra C. Ünalan
    Evde Bakımda Kaliteli Hizmet İ Evde Bakım

    icon allbkg

    Etiket:

    Sonraki
    Sonraki Kayıt
    Önceki
    Önceki Kayıt

    1 for Soru: AİLEMDE MEME KANSERİ VAR. BENDE DE OLMA OLASILIĞI NEDİR?

Yorumlar

Ziyaretçi Yorumları